Rólam

Jogász, blogger, (rádió)amatőr újságíró és fotós. Felbukkanok az SFmagon, a Próza Nostrán, az Ekulturán. Minden más valahol ott van a cikkeimben, értékeléseimben, valamint a Green Day Minority című dalában. Csak sajnos, sosem voltam annyira punk, hogy ezt mindig meg is tudjam valósítani.

Cinizmusomat Han Solo-nak, rémálmaimat H. R. Gigernek (és az Alien-sorozatnak), mizantrópiámat a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának és a magyar igazságszolgáltatásnak, romantikus lelkem Conannek, a barbárnak, önelemzésre való hajlamomat és értelmiségi felszínességemet Woody Allennek és a popkultúrának, türelmetlenségemet a gyerekkoromban megnézett irdatlan tömegű második világháborús dokumentumfilmnek köszönhetem.

Ja, igen, és IRÓNIA OFF!

*      *      *

1985-ben születtem egy viharsarki városban, ott végeztem iskoláim is, majd a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán szereztem jogász diplomát. Korábban ügyvédként, jelenleg jogtanácsosként dolgozom Szegeden.

Tinédzserkorom óta olvasok rendszeresen mindenféle könyveket, 2003 óta pedig rendszeresen a spekulatív fikció különböző ágait.

Első blogom az InterGalaktikán kezdtem 2008-ban, ahol főleg sci-fi tematikájú könyvekről, sorozatokról, filmekről írok a mai napig. Sajnos, az oldal egyik pillanatról a másikra megszűnt, így írásaim egy része elveszett, még az én számomra is.

2010 óta az SFMag szerkesztőségét erősítem, több-kevesebb rendszerességgel jelennek meg cikkeim.

2012 óta a a Moly tagja is vagyok, nagyon tetszik az ott kialakult könyves közösség, amelynek már talán élőben is jól muzsikáló tagja lehetek...

2014 óta az Ekulturára is írogatok ismertetőket, de volt szerencsém interjúzni is.

2015-ben pedig megjelent az első cikkem a Próza Nostra, popkultúrával foglalkozó kulturális portálon.

E-kultúra interjú  (2013.06.08.):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése